Rozhýbejte metabolismus tuků s Body Shaperem!

Nic se Vám nechce dělat. A protože jste se zrovna najedli, tak se Vám už tuplem nic nechce dělat... Na břiše se Vám začíná tvořit slušný ochranný airbag a místo bot s tkaničkami si už kupujete raději jen boty na suchý zip, protože je nazouvání rychlejší a nemusíte být tak dlouho ohnutí. Na břiše marně hledáte ztracené břišní svaly, které tam ale někde hluboko rozhodně máte! Připadáte si už neobratní a světem si řítíte rychlostí lenochoda. Možná to znáte, a to Vám třeba ani nebylo 50 let.

Chcete to změnit? Skvělé! Vnitřní motivace je první krok k úspěchu. Bez trochy snahy to prostě nepůjde. Žádná zázračná pilulka na okamžité zhubnutí neexistuje, pokud si tedy nechcete úplně zhuntovat zdraví. Stále někde čtete, že abyste zhubli, musíte změnit stravu a hýbat se. Hezky se to čte, ale tak těžko dělá...V tomto článku se nebudeme zabývat tím, co máte a nemáte jíst, protože je lepší sestavit jídelníček přímo na míru. S tím Vám poradí dobrý výživový specialista. Ani nebudeme rozebírat, jak se vyrovnat se stresem, který je mimochodem hlavní příčinou tloustnutí (stresory nejsou jen psychické, jak se mnoho lidí domnívá, ale i fyzické, které si běžně ani neuvědomujeme). Ani jak se přizpůsobit přirozeným cirkadiánním cyklům.

Jak vidíte, přibírání na váze je velmi komplexní téma, které je třeba řešit celostně. Dnes tento prostor věnujeme produktu, který Vám může posloužit jako berlička - pomocník při redukci váhy a nastartování metabolismu. Protože ten, komu funguje metabolismus a trávení jako našlapaný stroj, nemá s přibíráním problémy.

 

Co je to BODY SHAPER, k čemu slouží a co obsahuje?

BODY SHAPER od švýcarské společnosti SPONSER je suplement, který pomáhá při redukci váhy a vyrýsování svalů. Zabraňuje zadržování vody v těle, které se projevuje např. otoky a pomerančovou kůží, zejména u žen. Podporuje růst svalů, urychluje regeneraci tkáně a zlepšuje výkon.

Aktivní fytosubstance z rostlin působí v těle jako silné antioxidanty (eliminují působení oxidačního stresu na tkáně) a pomáhají regulovat metabolismus tuků a glukózy v těle. Podívejme se blíže na jeho jednotlivé, synergicky působící složky.

 

CactiNeaTM

CactiNea od firmy Nexira je patentovaný přírodní bio extrakt z plodu kaktusu opuncie (neboli nopál, lat. Opuntia ficus-indica) s klinicky ověřenými účinky. Pomáhá v boji s celulitidou, podporuje hubnutí a reguluje množství vody v organismu.

Je to extrémně silný antioxidant s prokázanými zdravotními přínosy při snižování cholesterolu v krvi a zánětlivosti tkání1, 2, 3.

Extrakt z opuncie je také znám pro své depurativní (působí proti zadržování vody v těle) a diuretické účinky4, 5, 6.

cactus

 

WATTS’UP®

WATTS’UP je značkový extrakt z pomerančovníku čínského (lat. Citrus sinensis) s vysokým standardizovaným obsahem s-hesperidinu, jenž je biologicky dostupný. Tato snadno vstřebatelná sloučenina vstupuje do krevního oběhu již 15 minut po konzumaci, ovlivňuje přirozenou produkci oxidu dusnatého (NO) a zvyšuje účinnost mitochondrií.

Studie prokázaly, že WATTS’UP má pozitivní vliv na výkon při aerobním i anaerobním cvičení7, 8, 9.

hesperidin(1)

 

Ekdysteron

Ekdysteron je přirozeně se vyskytující steroidní hormon např. v extraktu z rostliny Leuzea carthamoides neboli maralí kořen či ve špenátu. Ze studii byl potvrzen jeho pozitivní efekt na sportovní výkon10.

U Maralího kořene jsou k dispozici pouze zdravotní tvrzení "on hold" (dosud neposouzená):

  • osvěžení těla
  • imunita
  • normální stav kardiovaskulární soustavy
  • mentální zdraví

Z hlediska sportu má extrakt z rostliny Leuzea tyto účinky:

  • zvýšení proteinové syntézy
  • růst svalů
  • nárůst svalové síly
  • nárůst  výdrže
  • zlepšené svalové reflexy
  • zvýšení produkce ATP
  • adaptogenní účinek11, 12, 13, 14

maral

 

Extrakt z borové kůry s OPC

Extrakt z borové kůry je známý především pro svůj vysoký obsah oligomerních proanthokyanidinů (OPC). OPC jsou biologicky aktivní sloučeniny se silnými antioxidačními vlastnostmi, které významně eliminují volné kyslíkové radikály. Kyslíkové radikály jsou vedlejším produktem metabolismu, vyvolávající oxidační stres a předpokládá se, že způsobují stárnutí a jiné problémy v těle15, 16.

pine

 

L-citrulin a l-tyrosin

Citrulin je neesenciální aminokyselina, která slouží jako prekurzor argininu na podporu produkce oxidu dusnatého. Oxid dusnatý je klíčový pro transport živin a kyslíku do svalů, což urychluje proces regenerace a zmírňuje bolest svalů den následující po tréninku17, 18.

Tyrosin je neesenciální aminokyselina podporující odolnost proti stresu a je vhodná pro zlepšení koncentrace při fyzickém a psychickém výkonu19, 20.

amino


Ribóza a taurin

Vysoká intenzita anaerobního cvičení snižuje svalové hladiny ATP (adenosintrifosfátu - molekuly, která slouží v těle jako univerzální zdroj energie) a je zapotřebí značné množství času, aby se sportovec z fyzického výkonu zotavil. Ribóza je sacharid potřebný pro obnovu buněčné energie ATP. Pomáhá při vysoce intenzivním silovém a vytrvalostním tréninku21, 22.

Taurin je aminosulfonová kyselina, která příznivě ovlivňuje koncentraci, výdrž a výkon a také účinně potlačuje únavu23, 24.

ribose

 

Cholin a inositol

Cholin a inositol patří do skupiny vitamínů B. V lidském těle působí společně a jsou základní složkou všech buněčných membrán. Cholin je využíván při syntéze acetylcholinu, což je důležitý neurotransmiter, který je důležitý pro zdravé fungování mozku a nervové soustavy. Cholin napomáhá správnému metabolismu mastných kyselin v játrech a udržuje normální činnost jater25, 26.

Správně fungující játra jsou při hubnutí naprosto zásadní.

inositol

 

Jakým způsobem užívat BODY SHAPER?

BODY SHAPER Vám může pomoci s redukcí váhy, vyrýsováním svalů, ale také i s trávením jídla.

Je to ideální doplněk stravy pro ty, co špatně tráví např. česnek, tuky a těžká jídla atd.

Je také vhodný pro ty, co si rádi dají sklenku nějakého alkoholu (nezachrání Vás to od kocoviny, ale podpoří činnost jater, které se alkoholem oslabují). V tomto případě Vám mohou být ještě nápomocné produkty BASIC MINERALS a MUSCLE RELAX.

Výrobce uvádí, že je ideální užívat BODY SHAPER po cvičení tak, že jej přisypete do Vašeho proteinového nápoje či regeneru. Podpoří se tak vyrýsování svalů při zachování/růstu svalové hmoty.

Nicméně pro někoho je chuť BODY SHAPERU dost výrazná, nebo se nehodí k příchuti jeho oblíbeného proteinového shaku. V tom případě lze namíchat drink z BODY SHAPERU samostatně. Pokud vyloženě necvičíte, můžete jej vypít na lačno ráno nebo cca hodinu před hlavním jídlem.

S BODY SHAPEREM se Vám jistě podaří rozhýbat Váš zpomalený metabolismus, ale je potřeba k tomu udělat náležité kroky, a to doslova :-)

 body

Design šablony vytvořil Shoptetak.cz & Tomáš Hlad.