Sportovní vybavení po chvíli voní jen stěží. Tak proč jej neudržet čisté a svěží?

Hygienická čistota sportovního vybavení je klíčová pro udržení zdraví a pohody sportovců. Vzhledem k tomu, že sportovní oblečení a vybavení přichází do kontaktu s potem a nečistotami, je důležité je pravidelně čistit, aby se zabránilo šíření bakterií, plísní a nepříjemnému zápachu.

Mnoho sportovců začne řešit čistotu svého sportovního vybavení až ve chvíli, kdy již pociťují nepohodlí nebo jim vadí nevábně vonící vycpácky helem, vnitřek rukavic nebo stélky bot. Ne každý však tuší, že se nedostatečnou péčí o sportovní výbavu může dopracovat až ke zdravotním problémům...

satna

 

Zde je několik důvodů, proč je důležité udržovat hygienickou čistotu sportovního vybavení:

1. Prevence infekcí: Bakterie, houby a viry se mohou snadno usadit a rozmnožovat na povrchu sportovního oblečení, vycpávek bot, přileb, rukavic a ručníků. Tkaniny a porézní materiály jsou ideálním prostředím pro jejich růst, zejména pokud jsou vlhké a teplé. V některých případech tyto mikroorganismy způsobují nepříjemný zápach, skvrny, znehodnocování tkanin a dokonce i fyzické podráždění, jako jsou kožní alergie a kožní infekce, např. plísňové infekce kůže, záněty nehtových lůžek, impetigo (puchýřkový zánět kůže), folikulitidu (zánět vlasových folikul a jiné. Sportovní oblečení a vybavení mohou být zdrojem virů, jako je herpes nebo bradavice, které se mohou přenášet při kontaktu s infikovanými povrchy.

2. Prevence nepříjemného zápachu: Bakterie rozkládající pot a další organické látky mohou způsobit silný nepříjemný zápach ve sportovním oblečení a vybavení. Důležité je tedy zamezit množení bakterií a nechat vždy vybavení řádně vyschnout.

3. Zlepšení výkonu: Čisté a suché oblečení a vybavení poskytují lepší pohodlí během tréninku nebo zápasu. Pocit svěžesti může také pomoci ke zvýšení sebedůvěry a motivace.

4. Prodloužení životnosti vybavení: Pravidelná údržba a čištění sportovního oblečení a vybavení pomáhá zachovat jejich kvalitu a funkčnost, což znamená, že vydrží déle.

5. Prevence alergických reakcí: Udržování sportovního vybavení v čistotě může také pomoci snížit riziko alergických reakcí způsobených hromaděním prachu, roztočů nebo plísní. Příznaky mohou zahrnovat svědění, zarudnutí pokožky nebo respirační potíže.

6. Estetika: Čisté a upravené oblečení a vybavení vytvářejí profesionální dojem na spoluhráče, trenéry i soupeře.

bakterie

 

Zdá se Vám používání sprejů na čištění výstelek sportovního vybavení a obuvi jako zbytečnost? Omyl.

Aby bylo možné předcházet těmto problémům, je důležité pravidelně čistit a udržovat sportovní oblečení a vybavení, včetně vycpávek bot, přileb, rukavic a ručníků. Kromě důkladné údržby sportovního vybavení je také důležitý pravidelný úklid šaten a dodržování osobní hygieny, např. časté mytí rukou mýdlem a teplou vodou, zejména před a po sportování.

Používání speciálních prostředků, jako je GS27 HELMET, SHOES AND GLOVES SANITIZER, pomůže eliminovat nepříjemný zápach a zajistit hygienickou čistotu sportovního vybavení.

 

Jaké jsou výhody Sanitizeru od francouzské firmy GS27?

GS27 HELMET, SHOES AND GLOVES SANITIZER by neměl chybět v arsenálu žádného cyklisty, motocyklisty, hokejisty, basketbalisty, fotbalisty, volejbalisty, jezdce na koních...A vlastně když to vezmeme kolem a kolem, neměl by chybět v žádné domácnosti - minimálně na osvěžení bot po celodenním nošení.

Tento sprej jsme testovali nejen my - jako výhradní dovozci značky GS27, ale také naši klienti, kteří byli nadmíru spokojeni. Zeptali jsme se, které vlastnosti na GS27 HELMET, SHOES AND GLOVES SANITIZERU nejvíce oceňují:

1. Odstraňuje zápach jakéhokoli původu.
2. Působí okamžitě, je rychleschnoucí a má příjemnou mátovou vůni.
3. Napomáhá rychlému vyschnutí obuvi a porézních materiálů, ze kterých jsou vyrobené např. vycpávky helem.

 

GS27 HELMET, SHOES AND GLOVES SANITIZER stačí jednoduše nastříkat na sportovní vybavení po sportovní aktivitě a nechat volně uschnout. A pak si již můžete užívat svěží, dlouhotrvající vůni. 

Tímto způsobem lze také prodloužit životnost materiálů a ušetřit peníze za nákup nového vybavení.

sanitizer

Design šablony vytvořil Shoptetak.cz & Tomáš Hlad.