Bleskurychlé aminokyseliny? Nejlepší jsou v tekuté formě.

Aminokyseliny - pro někoho velká neznámá, pro sportovce asi slovo, které si již nejspíš zapamatovali. Pojďme se společně podívat, proč jsou aminokyseliny tak důležité při sportu!

Aminokyseliny jsou organické sloučeniny, které se skládají z aminu (-NH2) a karboxylu (-COOH). Jsou to základní stavební kameny proteinů a některých hormonů a neurotransmiterů. V našem těle máme celkem 20 různých aminokyselin, z nichž 9 je esenciálních, což znamená, že je musíme získat z potravy, protože je naše tělo nedokáže samo vytvářet.

Aminokyseliny jsou nezbytné pro různé tělesné funkce, včetně tvorby a opravy tkání, produkce enzymů a hormonů a podpory imunitního systému. Ale víte, co je pro sportovce obzvláště důležité? Aminokyseliny jsou klíčové pro růst a regeneraci svalů.

uvod2

 

Během intenzivního fyzického cvičení, jako je posilování nebo vytrvalostní cvičení, naše svaly procházejí procesem, který se nazývá proteinová syntéza. To znamená, že naše tělo využívá aminokyseliny k opravě a regeneraci svalových vláken, což nakonec vede k růstu svalů.

Mimo to, tělo v době intenzivního tréninku používá aminokyseliny také jako zdroj energie. Takže pokud je v těle nedostatek aminokyselin, může to vést k únavě a sníženému výkonu.

Z tohoto důvodu je doplnění aminokyselin v dietě sportovců zcela klíčové.

Švýcarská společnost Sponser přináší na trh několik produktů doplňujcící aminokyseliny, z nichž se nejrychleji vstřebává AMINO 12500

 

Extra rychlé amino

AMINO 12500 je vysoce koncentrovaný shot sestávající z 12,5 g aminokyselin v nejrychlejší dostupné formě. Pro svou praktickou využitelnost je koncentrát ideální pro silové i vytrvalostní sporty. AMINO 12500 je založen na hydrolyzátu syrovátkové bílkoviny v kombinaci s volnými aminokyselinami L-ornitinem, L-argininem a je bohatý na BCAA. Ty zajistí, že Vaše svaly budou během cvičení optimálně chráněny. Zejména pokud jste během tréninku v energetickém deficitu, Vaše tělo začne „samopožírat“ Vaše svaly. AMINO 12500 Vám pomůže vyvážit rovnováhu bílkovin během cvičení.

 amino3

 

Silový trénink:

Ideálně užívejte bezprostředně před tréninkem a v kombinaci s proteinovým koktejlem (např. WHEY ISOLATE 94) po tréninku. Protein se používá k budování a udržení svalové hmoty. Vitamin B6 slouží k normálnímu metabolismu bílkovin a glykogenu a k regulaci hormonální aktivity. Kyselina pantotenová přispívá k normálnímu metabolismu steroidních hormonů a některých neurotransmiterů. Zejména aminokyseliny BCAA, L-arginin a L-ornitin působí antikatabolicky a chrání Vaše svaly při cvičení.

Vytrvalostní sporty:

AMINO 12500 je ideální společník pro delší tréninky (cyklistika, MTB, triatlon, trail running, turistika, ultra akce, vícedenní akce) pro zlepšení rovnováhy bílkovin a aminokyselin. BCAA vám pomohou jako „ochrana svalů“ při cvičení. Pro podporu regenerace se doporučuje užít jednu ampulku každé 2-3 hodiny během cvičení nebo bezprostředně po těžkém tréninku.

 

AMINO 12500 má skvělou třešňovou příchuť a nezatěžuje zažívání při náročných aktivitách. Opatrní by měli být však ti, kteří špatně snáší sladidla, doporučujeme nezkoušet ampule při závodech, ale už během tréninků, snášenlivost je individuální záležitostí.

 

Níže uvádíme porovnání Sponser produktů s aminokyselinami, které Vám může pomoci s výběrem.

 porovnání amino

 

 

Design šablony vytvořil Shoptetak.cz & Tomáš Hlad.