Máte páru? O tom, co dokážete s HMB a kreatinem?

HMB & CREATINE SYNERGY od společnosti SPONSER® je vysoce výkonný doplněk stravy pro ambiciózní sportovce. Tento produkt obsahuje HMB, kreatin a ribózu v dávce, která je ověřena studiemi.

 

Co se pod zvláštními zkratkami a názvy ukrývá?

HMB, kreatin, ribóza... Slyšíte to poprvé? Nevadí, vysvětlíme si, co tyto názvy znamenají a na co se aktivní látky v produktu HMB & CREATINE SYNERGY používají.

Díky různým mechanismům působení se kreatin a HMB vzájemně optimálně doplňují, a to jak z hlediska zvýšení výkonu při anaerobních aktivitách, tak z hlediska urychlení zotavení, jak bylo prokázáno v nedávných studiích.

HMB (hydroxymethylbutyrát) je metabolický produkt aminokyseliny leucinu.

  • HMB může stimulovat syntézu proteinů a zároveň inhibovat jejich rozklad. To může vést k lepšímu svalovému růstu, snížení svalového poškození a urychlení regenerace po intenzivním tréninku.
  • Některé studie naznačují, že HMB může pomoci snížit tělesný tuk, což může být užitečné pro sportovce, kteří se snaží udržet nízké procento tělesného tuku.
  • HMB může také podporovat imunitní funkci, což je důležité pro sportovce, kteří jsou vystaveni vysokému fyzickému stresu, který může oslabit imunitní systém.

Kreatin je organická kyselina, která se vyskytuje přirozeně v těle, zejména ve svalech a také v menším množství v mozku. Je syntetizován z aminokyselin, konkrétně z argininu, glycinu a methioninu.

  • Kreatin pomáhá zvýšit hladinu fosfokreatinu ve svalových buňkách, což zvyšuje tvorbu ATP, hlavního energetického zdroje buněk. To umožňuje sportovcům trénovat intenzivněji a déle, což podporuje svalový růst.
  • Je také prokázáno, že kreatin zvyšuje svalovou sílu a výkon během intenzivního cvičení. To je důvod, proč je kreatin často užíván sportovci, kteří se snaží zvýšit svou sílu a výkon. Kreatin může zlepšit celkový výkon při vysokointenzivních cvičeních, jako je například sprint. Pomáhá také zlepšit výkon při opakovaných sérích intenzivního cvičení.
  • Některé studie také naznačují, že kreatin může mít neuroprotektivní účinky a může podporovat zdraví mozku.

Tento produkt kromě kreatinu a HMB obsahuje také D-ribózu. D-ribóza je monosacharid, jež je součástí DNA.

  • Tělo využívá D-ribózu k produkci ATP (adenosintrifosfátu), který je základním zdrojem energie pro buňky. Intenzivní fyzická aktivita může rychle vyčerpat zásoby ATP, a doplnění D-ribózy může pomoci rychleji obnovit tyto zásoby a snížit pocit únavy.
  • Některé studie naznačují, že suplementace D-Ribózou může zlepšit sportovní výkon tím, že zvyšuje svalový ATP a zlepšuje svalovou funkci.
  • D-Ribóza hraje důležitou roli v energetickém metabolismu srdce a může podporovat srdeční funkci u sportovců, kteří se podrobují náročným cvičením.

IMG-20230712-WA0000

 

Proč si sportovci oblíbili právě kombinaci kreatinu s HMB?

Užívání SPONSER HMB & CREATINE SYNERGY je důležité z následujících důvodů:

1. Podpora svalového růstu: Kreatin je přirozeně se vyskytující látkou, která hraje klíčovou roli v tvorbě a obnově ATP, základního zdroje energie pro svalové kontrakce. Kreatin tak může zvýšit fyzický výkon při krátkodobých, vysokointenzivních cvičeních, což může podporovat svalový růst.

2. Podpora regenerace svalů: HMB, nebo hydroxymethylbutyrát, je metabolitem aminokyseliny leucinu, jedné z klíčových aminokyselin pro svalový růst a regeneraci. HMB může pomoci snížit svalový rozpad a podporovat svalovou regeneraci po intenzivním tréninku.

3. Zvýšení síly a výdrže: Kombinace kreatinu a HMB může pomoci zvýšit sílu a výdrž, což může zlepšit celkový sportovní výkon.

4. Snížení únavy a zrychlení regenerace: Kombinace kreatinu a HMB může také pomoci snížit pocit únavy po intenzivním tréninku a zrychlit regeneraci, což umožňuje sportovcům trénovat tvrději a častěji.

5. Podpora celkového zdraví: Kreatin a HMB mohou také podporovat celkové zdraví tím, že podporují zdraví kostí, pomáhají regulovat hladinu cukru v krvi a podporují zdraví srdce a cév.

Proto je užívání SPONSER HMB & CREATINE SYNERGY důležité pro sportovce, kteří chtějí maximalizovat svůj výkon, zrychlit regeneraci a podporovat své celkové zdraví.

hmb2

 

Kdo může z produktu HMB & CREATINE SYNERGY nejvíce profitovat?

SPONSER HMB & CREATINE SYNERGY je nejvíce vhodný pro sportovce, kteří se věnují intenzivním a náročným tréninkům, jako jsou silové a vytrvalostní sporty.

Z tohoto doplňku stravy mohou těžit především následující skupiny:

1. Sportovci, kteří chtějí zvýšit svou svalovou hmotu a sílu: Kreatin a HMB podporují svalový růst a regeneraci, což může vést ke zvýšení svalové hmoty a síly.

2. Sportovci, kteří chtějí zlepšit svůj výkon: Kreatin může zvýšit fyzický výkon při krátkodobých, vysokointenzivních cvičeních, zatímco HMB může pomoci snížit svalový rozpad a zrychlit regeneraci.

3. Sportovci, kteří chtějí zrychlit regeneraci po tréninku: Kreatin a HMB mohou pomoci snížit pocit únavy po intenzivním tréninku a zrychlit regeneraci.

4. Sportovci po úrazech: Údržba svalové hmoty hraje rozhodující roli rovněž po sportovních úrazech a při rekonvalescenci. 

SPONSER HMB & CREATINE SYNERGY je vhodný například pro: kulturisty, fitnessáky, vzpěrače, sprintery, fotbalisty, hokejisty, cyklisty, boxery, ale i sportovci z dalších sportovních disciplín.

Je třeba podotknout, že u všech doplňků stravy doporučujeme konzultaci se zdravotnickým odborníkem, který zná Váš zdravotní stav. Bylo však provedeno mnoho vědeckých studií na téma bezpečnosti a účinnosti látek obsažených v tomto produktu a výsledky ukazují, že jde o bezpečné a efektivní látky, povolené Světovou antidopingovou agenturou (WADA).

IMG-20230712-WA0009

 

Design šablony vytvořil Shoptetak.cz & Tomáš Hlad.