Vidět či nevidět. To je oč tu s tekutými stěrači běží...

Může se Vám zdát, že přední sklo na Vašem automobilu vypadá i po letech celkem dobře. Pár ťukanců od kamínků, ale jinak pohoda... Ale jeli jste večer, když je přítmí, po dálnici v dešti? To Vám může připadat, že nejedete autem, ale spíš hrajete hru na playstationu, kdy Vám někdo každou chvíli září světlem přímo do očí, jako byste stáli na pódiu ve vyprodané Lucerně. Kdy jen odhadujete vzdálenosti a pevně doufáte, že se trefíte do té správné dráhy, že se vejdete do mezery mezi auty, a že Vám žádné odvážné a nerozvážné zvíře neskočí před auto. Když to nevyjde, vrátíte se hodně rychle do reality...

hledi

 

Co mohu udělat pro lepší bezpečnost a viditelnost?

Doporučujeme Vám používat tzv. tekuté stěrače. Tekuté stěrače jsou prakticky sealanty, které chrání tenkou vrstvou okna, vyrovnávají pórovitost a vytváří na oknech hydrofobní ochranu.

Na sklo je lepší používat přípravky k tomuto účelu přímo určené. Možná jste zkoušeli už spoustu přípravků na sklo, ale stále to nebylo ono. Některé vytvářely šmouhy nebo neodpuzovaly dostatečně vodu, jiné se zase okamžitě smyly a efekt nikde. Nejlepší volbou pro sklo ve srovnání s automobilovými voskovými a polymerovými přípravky je keramický povlak. A řekneme Vám proč.

Keramický povlak chrání povrchy vozidel před UV zářením a korozivními látkami a zároveň vytváří lesklý povrch, který se velmi snadno udržuje čistý, protože na něm neulpívají nečistoty. Oproti klasické autokosmetice vydrží keramický povlak na povrchu vozidla mnohem déle, a to v řádu několik měsíců. Je pevnější a odolnější.

kevatpesu_korrek_pro_-glasscoat

 

Výhody tekutých stěračů

Benefity, které přináší používání tekutých stěračů, jsou naprosto neoddiskutovatelné. Dokud je nevyzkoušíte, nepochopíte ten propastný rozdíl mezi ošetřeným a neošetřeným sklem... Chcete vidět, jak to funguje? Podívejte se na video.

1. Vyšší bezpečnost cestování - zajišťují lepší viditelnost a tím pádem i menší únavu řidiče.

2. Extrémní prodloužení životnosti mechanických stěračů - po ošetřeném povrchu stěrače lépe kloužou a nezadrhávají se.

3. Prodloužení životnosti čelního okna - keramický povlak umí zacelit miniaturní trhlinky a póry a vytváří na skle neviditelný ochranný film.

4. Na dálnicích zcela odpadá nutnost použití stěračů - ve vysokých rychlostech často není třeba tolik stírat sklo stěrači díky vodoodpudivé vrstvě.

5. Usnadňuje mytí skla - údržba skla se stane rázem záležitostí pár minut, bez velkého drhnutí a škrábání přilepeného hmyzu.

6. Rychlejší a jednodušší odstranění námrazy - v zimě jistě oceníte, že námraza jde z okna rychle a snadno dolů - už žádné škrábání skla po ránu.

7. Zmírnění nepříjemného oslňování - přes ošetřená okna Vás světlomety protijedoucích aut nebudou tolik oslňovat.

105948301_2960518104174741_835345388862488467_n

 

Jaké tekuté stěrače vybrat?

Vyvarujte se tekutým stěračům, které se pouze nastříkají na sklo za deště a aplikují se setřením stěračem. Jejich efekt je velmi krátkodobý a odvod vody spíše průměrný. Nejlepší zkušenosti máme z praxe s tekutými stěrači profesionální řady Korrek Pro Glass Coat. Ačkoli se většina tekutých stěračů na trhu rychle vymyje při ostřikování skel, Korrek Pro Glass Coat odolává většině standardních kapalin do ostřikovačů.

Naprosto dokonalý pár tvoří tekuté stěrače s produktem Korrek Pro Windscreen Wash, což je tekutý čistič čelního skla, neboli kapalina do ostřikovačů. Kromě toho, že je na bázi ethanolu s čistícími vlastnostmi, obsahuje také keramiku, která vytváří vodoodpudivý povrch. Odolává mrazu do -20 °C a neobsahuje parfémy, tudíž je vhodný i pro osoby, které jsou na parfemaci citlivé.

Když nanesete na sklo tekuté stěrače, Windscreen Wash Vám následně pomůže keramický povlak neustále obnovovat. Tyto 2 produkty tvoří skvělé kombo a rozhodně se vyplatí používat je společně.

IMG-20231026-WA0004_1
 

Jak na to?

Použití Korrek Glass Coat je velice rychlé a snadné a zvládne to každý. Sklo musí být před nanesením keramického povlaku dokonale čisté a odmaštěné.

K očištění skla vozu doporučujeme použít GS27 Glass Cleaner + Anti fog, což je přípravek, který nejen vyčistí okna zevnitř i zvenku, ale také působí proti zamlžování. Případně můžete místo něj použít GS27 Glass Cleaner ve formě husté pěny. Po vyčištění sklo odmastěte pomocí např. Isopropanolu s rozprašovačem.

Tekuté stěrače můžete nanášet na přední sklo, boční skla i zrcátka, držte se návodu, který najdete ZDE.

 

Proč vsadit na značku Korrek?

Na trhu je mnoho značek autokosmetiky, které se však liší svou kvalitou a úrovní. Některé značky jsou určené pro běžné uživatele a jsou k dostání např. v supermarketech a na benzínových pumpách. Jejich předností je sice nízká cena, nicméně kvalitově se absolutně nedají srovnávat s přípravky, které jsou primárně určené pro profesionály v čištění aut, i když je ve finále mohou běžní uživatelé používat taktéž (pokud dodrží postup doporučený výrobcem).

finsko

 

KORREK je nejoblíbenější řadou autokosmetiky ve Finsku. Všechny produkty KORREK jsou vyráběny ve výrobních závodech společnosti Berner Ltd v Heinävesi, malém městě ve východním Finsku. Korrek nabízí profesionální produkty pro péči i automobily a lodě. V čem je Korrek jiný? Přípravky se vyvíjí a testují v těch nejtvrdších podmínkách panujících ve Skandinávii. Běžné přípravky na ošetření povrchu automobilů nemají v drsném podnebí Finska šanci. Zima je tam neúprosná a Finové silnice hodně prosolují, čímž lak trpí, proto také Korrek před 60 lety vyvinul své první antikorozní přípravky. V dnešní době se Korrek zaměřuje především na produkty na bázi keramiky, kdy používá svou vlastní technologii "Thin Film Coating technology", neboli TFC.

Keramický povlak nabízí řadu výhod pro Vaše vozidlo, od vynikající ochrany proti vlivům okolního prostředí až po ohromující povrchovou úpravu jako mají automobily v showroomu. Je to výhodná investice, která zvýší životnost, vzhled a hodnotu Vašeho vozu. Pokud jde o keramický povlak, Korrek patří mezi špičky v oboru.

Dlouho jsme hledali profi produkty, které by působily podle našich představ. A našli jsme :-) Naše společnost Halbich sport je hrdým výhradním dovozcem značky Korrek pro Českou republiku a Polsko.

Věříme, že si tekuté stěrače Korrek Pro Glass Coat oblíbíte stejně jako si získaly nás. My už bez ošetřených skel nikam nevyjíždíme, byť jsou třeba skla zcela nová... Přejeme Vám příjemnou jízdu beze šmouh a rozostřeného vidění!

korrek 2

 

 

Design šablony vytvořil Shoptetak.cz & Tomáš Hlad.